Monday, 20 June 2011

Superb Maharaja Lawak di JB (Season 2)

Superb Maharaja Lawak di JB (Season 2)

Ha..dah season 2 tueee....
eh bukan maharajalawak dah season 2...
tapi ni cuma sambungan dari entry maharajalawak yang lepas
Season 1 disini..

oke...sangat teruja untuk ke maharaja lawak...
sebab da kat JB..
bak kata adik jannah...
miss siti
"bukan senang nak jumpe mereka"
"selalu kita cari mereka, tapi kali ni diaorg yang carik kte"
oho...dasyat tu, maharaja lawak yg carik kte...
memang la, sangat  dasyat kedasyatannye...
jadi memang sangat teruja...

oke, sampai kat stadium tertutup tu parking dah agak penuh jugakk...
tp berusaha mencari parking,
dan tengok-tengok barisan...superb panjang...
start beratur pun dah pukul


tiket bukak pukul 3...
oke lame lagi..tapi dah ramai..
makin lama makin ramai pulak tu..





tapi yg sedey nye...hari tu adalah hari jumaat
ada ramai juga lah yg tk g solat jumaat...
apa lah salah nya g solat sekejap..
tapi alhamdulillah, ada juga yang pergi solat...
lame berdiri menunggu tiket..
sampaikan lenguh-lenguh kaki..
kadang-kadang diri, kadang-kadang duduk..
sempat bergambar lagi...





lagi cumel bila ada orang yang berkesempatan kutip tin-tin kosong time tengah beratur


cumelkan...
respek....sebab atleast orang itu ada kesedaran
daripada mereka yang tidak sedar membuang sampah merata-rata
tengah sibuk-sibuk beratur, ada juga dua tiga kali
nampak taukey dari kumpulan Jambu tu..
lalu lintas kat kawasan kami beratur..
ape lagi....hye-hye bye-bye..
"buleh tuju lagu?"

tepat je pukul 3..keadaan jadi kelam kabut....
adushhh..yela, kaunter tiket dah start di buka...
memang sangat riuh...
sebab semua orang nk berebut tiket
lagi yang tak best nya...
sebab ramai je orang yang tak beratur, tetibe je nak memotong...
sound la mcm mana pun..tak layannn..
contohnye yang nihhh...


haaa..nampak tak baju purple tu
kteorang dah sound bagai...
tak layannn..buat tak tau telinga pekak...
ramai je..lagi yang memotong..ade siap nak memotong pakai 
motor lagi...
korang tengoklah crowded mcm mana kan
kemuncaknya bila dah nak sampai pagar...diaorg bertolak-tolak...




yang bawah ni geng sempoi..
sebab deaorang tak tolak-tolak n potong barisan nk amek tiket..


sampai je kat depan tu...
tibe-tibe astro ckp
"tiket dah habis !!"
oho...raamaii pulak yang menjawab
"tak percaya"
pastu kat atas tu ramai la yang tukang amek gambar...
orang yang kt bawah pun ckp
"wei..turunlah bawah..duduk atas buat apa?uruskan yang kat bawah ni"
ader pulak yang cakap
"sibuk nak amek gambar tengah ramai-ramai mcm ni"
lepas tu orang yang kat atas tu pulak menjawab
"weiii, tiket da habis!!!blah la"
erk..tersentap kat situ...
tak perlu kot marah-marah pengunjung..
ade pulak yang menjawab
"wei, setakat bawak 10 tiket, tak payahlah nak buat road tour bagai"

oke...sebagaimana susahnye nak masuk
sebegitu jugak susah nak keluar...
ape lah diaorg ni..
yang tak tahannye..yg marah2tu ramai geng yang memotong barisan..
haluuu,patutnye kteorg yg berbaris patot marah...
korang yang lebih ek
at last...semua tak dapat..
sedey time tu...
tapi....Alhamdulillah, adik jannah kol, dia terbaca kat wall 
Johan Maharaja Lawak Fan Club


kamii pun..terus je kol...
neves...takot abes....
mestila ramai yang kol kan...
entah kan dapat entah kan tidakk...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
debar...
.
.
.
.
.
.
.
.
.tak dapat pun.. :(
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ahaksssss...:)




tenks to mereka...


nampak tak mereka bz untuk bgtau tiket da habis..
kamilah org terakhir yang menghabiskan tiket tu..
Alhamdulillah dapat juga..
tiket VIP untuk JOHAN

Malam tu lepas maghrib get ready untuk ke Maharaja Lawak
tapi...tak dapat nak amek gambar sangat 
sebab memang crowd and susah nak amek gambar..



menonton jela..
memang riuh...
siap terdengar johan rajalawak cakap kat belakang tabir
"ramai gileeee"
aha..ramai la..nk sokong JOZAN n SEPAH...


2 comments:

abbey~ said...

bestnye.... dpt tgk live~~ :)

ainunmata said...

best...:) tp msti lg best klu dpt tgk akhir

You might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...