Monday, 18 February 2013

Jersey yang diidamkan

Sekarang ni memang fenomena JDT..memang trend sebagai anak JOHOR.. Thanks to TMJ sebab naik kan bolasepak Johor. TMJ mmg seorang yg minat bolasepak dan juga sukan POLO.

3 feb 2013
Hari tu feeling nk tengok match bola friendly JDT lawn geylang. So sebelum tengok tu terfikir nak dapatkan jersi JDT. Kali ni terfikir untuk nak beli jersi. Nak beli yg original. Tapi confirm...tak ada. So pagi tu saya decided with bestie jannah untuk survey jersey.
Bertempat di belakang stadium larkin, jalan-jalan survey. Memang banyak btol jerser. Jadi kami singgah di satu gerai jersey. Jadinya kami buay sesi tawar menawar.. sampailah dapat harga rm50.00. So..kalau korang ke gerai belakang stadium..sila tawar yea. Brother kat situ memang baik-baik. Kalau nasib korang baik dapatlah harga tu. Tapi kalau orang dah tak bagi kurang jugak tak payah beria-ia tawar. Tapi sayangnya..saya nak jersi home JDT. Sold out lah pulak. Tak jadilah nak membelinya.

Then kami ke depan stadium larkin. Kat situ ada kedai rasmi yang jual jersey kappa JDT.  Ups..sorry tak ingat nama kedai tu..tp yg penting..kedai tu seketul je yang berada di depan stadium. Time kami pergi situ kedai tutup. Tapi ada lah dua tiga buah kereta yg menunggu (Cuma sangkaanku). Rupanya..ada yang menunggu anak mereka balik sekolah.. eh tapi hari ahad..entah ek..yang penting..org tu pick up anak dia.  Then..kami berdua tunggu jugak mengharap kedai jersey tu akan buka. Cekalkan hati lah kononnya.

Sambil menunggu..sambil tu surf encik google. Mana lah tau ada yang jual jersey secara online dan boleh COD. Tapi semuanya online. Tiada COD dan sekali lagi hampa. Tapi masih cekalkan hati nak tunggu kedai buka walaupun tak tau yang sebenarnya dia buka atau tak.
Tunggu lama-lama makin lama makin banyak pulak kereta menunggu.. yes!! Ni confirm kedai ni akan bukak..

30 minit lepas tu baru owner tu bukak kedai. haha..ape lagi..sanggup laju2 turun sebab ramai yg dah turun. Dan terus beratur depan kedai tu. Owner ckp dia tak bukak lagi. Pukul 2.30 baru bukak. Tapi kami tk kisah...walaupun ada lagi 1 jam..mujur dapat beratur barisan yang kedua.

Time ni tengah dok sibuk menunggu n tengok owner kedai prepare baju.

At last dapat jugak...

Dan lepas tu....


We love JDT.. CHEWAAAHHH. ..

Ups..tudung tu mmg saya beli khas utk tengok match JDT lawan yea...







1 comment:

EL lililyana said...

ahad pon dia bukak ke?pukul 2:30?td g usha gak tp ttup..tapi dah petang sgt kul 5:30..

You might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...