Sunday, 18 December 2011

Baby shower time!!!


Ni entry lama yang baru nak publish..:)
Oke baru saje lepas buat baby shower untuk mommy to be. Orang tanye ape tu baby shower? Cik tunangan saya cakap ikot sangat majlis kapir tu...No no no no..Itu bukan maksud saya. Kita tak nak ikut sangat kebaratan tu. Cuma nak menggembirakan ibu mengandung.  Just buat simple majlis untuk makan-makan je.

Kalau ikutkan bila cari di internet tu baby shower ni, ibu mengandung akan senaraikan hadiah apa yang dia nak time majlis ni.  Tapi sudah tentulah kami tak nak buat macam tu. Baek buat surprise je. Tapi banyak storyline yang nak dicerita masa nak buat babyshower ni.

Perancangan baby shower ni memang sangat lama. Sebelum kandungan ibu mengandung ni membesar lagi. Tapi disebabkan kesuntukan masa & lagipula susah nak kumpulkan semua orang dalam satu majlis, akhirnya jawapannya senyap.

satu hari ibu mengandung tunjukkan barang yang dea beli online untuk selepas bersalin. Tiba-tiba je dea klik pada backpack seraya berkata "kte tak bli lagi backpack bby. Blikan kte ek.hadiah. Bile nk buat baby shower?".

Dan soalan yang ditujukan adalah pada saya dan kak anim. Aish..sejak dari itu, setiap kali jumpa dea akan ulang ayat baby shower.  Uhuii..kteorg da nebes..bukannya tak nk buat..tapi tk sempat nk kumpulkan semua orang. Memandangkan kak anim pd hujung minggu ade urusan, jadi hari minggu kak anim tak leh nak join.  Wani pulak dah banyak kali ulang tanya bila nak buat baby shower??

At last kteorang decide nak buat hari Khamis.. Agak kelam kabut sebab hari yang kteorang rancang tu hari Rabu. Tergopoh gapah jugak sebab nak buat kek lagi.. Tapi kentalkan semangat... Rabu tu beli barang untuk buat kek dan juga makanan.  Asalnya nak buat spaghetti. Tapi bile nak membeli barang je bertukar fikiran nak buat nasi lemak. Lagi senang n simple.

Malam tu kak anim bersengkang mata untuk membuat kek. Cian akak..bertahan untuk membuat kek.. Kak anim buat kek pelangi.  Agak leceh sebab nak kena buat satu per satu..cian akak...Tapi dengan gagahnya, kak anim dapat menyiapkan kek. Tenks to kak anim...

Esoknya khamis, barulah sibuk mencari hadiah. Itupun kena tunggu habis waktu bekerja.  Saya selepas waktu kerja pergi ke Jusco untuk cari botol susu. Tengah tengok-tengok tu cik tunangan tarik nak tunjuk sesuatu.... nak tunjuk sesuatu.. cik tunangan pilihkan hadiah...dea cakap kte bagi hadiah yang jarang orang bagi dan yang dea akan gunakan.. oke, hadiah kali ni saya bersetuju dengan cik tunangan. Jadi kteorang pun bli n bungkus. Siap!!

Siap bungkus, cik tunangan terus hantar ke rumah kak anim sbb majlisnya buat kat rumah kak anim. Majlis kali ni only gurls... Jadi time tu, kteorg masak dengan laju-laju (eh laju ke?) sebab suruh wani datang lepas isyak.  So kteorang setup semua benda..Eera & Ina fokus bahagian dekorasi. Tapi Ina terlibat juga dalam agenda masak-memasak..Pukul 8.30 kami siap setup!!!


simple kan makanan yg kami masak...


idea deco dari ina n eera

kek kak anim buat...yay!!!


Time tunggu ibu mengandung datang...Uishhh...Lame...Pukul 10.30 dea datang sebab dok sibuk mengemas barang katanya.  Ibu mengandung terkejut jugak dengan surprise kteorang.  Sebab tu dea dtg lambat sbb tak expect pape pun tentang bby shower ni. Pakai pun simple je, t-shirt biasa je..

sesampai sudaa ibu mengandung


Ni time ibu mengandung nak potong kek..Cumelkan


Akhir skali sesi buka hadiah & baca ucapan..


Ini dari kak anim, baby matte...siap ada chermin tao...

 yang ni pulak dari Eera & Ina
Backpack yang chomel...

Dan ini adalah dari cik tunangan dan saya

Baby Chair.. 

selamat menjadi ibu, wani Sofia

4 comments:

.:Farah Liyana:. said...

bestnyaaaaaaaaa :)

ainunmata said...

tula...awk tkde..kalau ade mesti lg meriah

aleen aiden said...

pehhh,sebagai penggemar kek,kek pelangi tu nampak sangat mebeles ok.hu3

nouveaucloset said...

Salam dear. jum singgah blogshop sy. dan jgn lupe follow utk view latest beg n tdung y comey! :)

You might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...