Thursday, 21 June 2012

I am Jobseeker


I am jobseekers..

Priority ape yang anda nak gunakan duit anda
bila anda dah bekerja

yang utama.. :)


dah pinjam, kena lah bayar kan? rasanya dah beberapa kali dapat surat warning dari ptptn suruh byr. Rasanya cas perkhidmatan pun dah berlambak-lambak.  Serius saya bukannya tak nak bayar. Tapi...kewangan pun tak stabil. Kadar kewangan saya bukan nye beriban-riban. Ramai je yang pertikaikan tentang isu ptptn yang dimansuhkan. so, i have no idea about this. Tapi kalau ptptn dimansuhkan saya tumpang gembira je. Eh, beautifulnara pun dah bunyik pasal ptptn ni.
Macam-macam isu berbangkit.  Ada yang kata :
  • da pinjam tu byrlah..
  • ape salahnya nak bg pendidikan free.
  • time dapat ptptn dulu korang buat apa? beli hp, enjoy sana sini?
  • sape suruh tak belajar pandai-pandai untuk dapat ptptn free
  • sape suruh pinjam ptptn kalau dah tau ada caj.
macam-macam lagi lah orang cakap.  Tapi simple je. untuk korang yang dah ade gaji besar tu bayar jelah ptptn.  tapi untuk saya ni saya memang tak mampu lagi. Tak semua orang bernasib baik mendapat pekerjaan yang baik. tak semua orang dikurniakan kemampuan untuk mencapai pointer yang tinggi.  Sekali sekala cuba pandang orang seperti itu & cuba berada di tempat mereka.

Alhamdulillah ptptn saya hanya digunakan untuk bayar yuran sahaja. Bukan untuk benda-benda lain.  Sara hidup, makan minum, terpaksa lah ikat perut skit.  Tapi jika dimasuhkan ptptn pun saya terima juga.  Mungkin bukan untuk saya tapi untuk generasi akan datang. 

pendidikan didahulukan, pencapaian diutamakan. eh? cilok mana ayat ni...hentam sahajalah.


5 comments:

nn lylyn said...

xpe nnti ade duit bayar skit2..
salam bkenalan =)

ainunmata said...

Hee...kan...insya-allah semuga dipermudahkan..

ainunmata said...

Hee...kan...insya-allah semuga dipermudahkan..

ainunmata said...

Hee...kan...insya-allah semuga dipermudahkan..

ainunmata said...

Hee...kan...insya-allah semuga dipermudahkan..

You might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...