Friday, 15 July 2011

Borak-borak '0' plus house warming

Borak-borak '0' plus house warming

Minggu lepas lab mate menjemput saya dan lab gurlfriends yg lain ke rumah nye...
ala-ala nak buat house warming walaupun lama dah menetap disitu..
katanya dah lama dah dea nak masak kan kami dan juga menjamu kami makan...
yummy...memang best bab makan..terutama sekali makan free.
sape cakap tak best kalau bab makan free

tepat pukul 1,
sepatutnya kami sudah berada di rumah kawan kami..
sampaikan kawan kami risau kalau kami tak jadi datang.
almaklumlah,makanan dah banyak di masak..
tapi kami lewat skit, sebab nak kejarkan solat dulu baru gerak..

tepat pukul 2 lebey skit barulah kami tiba di rumah kawan kami..
kami dihidangkan dengan minuman 
air mineral..oke layankan saje..
bile minum...wow!!!
superb sedap..bukan air mineral
tapi tak tahulah air ape..yang penting air halal k..

kemudian lab mate kami menghidangkan makanan...
tengok hidangan kami...

macam bukan makanan melayu kan?
haruslah bukan makanan melayu.
sebabnya makanan ini merupakan makanan orang Iran/Persian
lab mate kami merupakan orang Iran
dan namanya

Nezhla

yang nezhla sedang hidangkan tu namanya Adas Polo

nasi yang dibuat dengan campuran Safron (jangan tanya safron tu ape)
dan kemudiannya dihiaskan dengan daging cincang dan juga ayam parut
(uit, ayam parut tu saya cuma menghentam namanya)

dan juga dihidangkan bersama

salad

sos mayonis rasanya


puding mango & strawberry...

dan tah dig yang diperbuat daripada kerak nasi...

nampak tak kami dah tak sabar nak makan...


nezhla tak keseorangan.
tapi turut dibantu oleh jiran dan merangkap kawan baik nya

Mahdieh

memang sangat penuh!!
penuh perut..kenyang tahap superb..
itu adalah untuk lunch kami..

kemudian, makanan untuk beborak kosong pulak lain....
kami dihidangkan dengan kekacang dan juga buah tin
tapi mereka tak panggil buah tin tapi mereka panggil Anjir


dan juga


coklat sebagai pemanis mulut...

tak lupe juga buah-buahan ^____^


bagi mereka, buah-buahan wajib di makan....
dan yang uniknya, setiap orang perlu mengupas sendiri buah-buahan tersebut..
bukan tuan rumah yang kupaskan..
tapi kupasan mereka sangat berdekorasi..

ini demo yang ditunjukkan oleh nezhla..

tengok macam senang je..
tapi nk buat sangat susah..

sangat seronok, terasa macam duduk kat iran/parsi..
dengan berlatarbelakangkan lagu arab.
memang besh..

tenkiu nezhla n mahdieh
for serving house and nice house warming..

4 comments:

man said...

tak pernah makan lagi masakan iran... nampak menyelerakan.

kupas buah pun ada seni...

ainunmata said...

yup..sedap makan iran..cube lah..:)

ezzu said...

sedapnye masakan tu...hehehe

nik lan nik mat said...

wahhh...berseleranya tgk

You might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...